PRAXIS mõtleb ja kirjutab

Teksti kasutamisel palume viidata sissekande autorile nimeliselt.

06 märts, 2007

Erinevalt tavapärasest, "goody-goody Estonians" seekord Economisti veergudel just kiita ei saa:
So Estonia looks more secure and more prosperous than at any time in its history. Yet its friends, and many of its citizens, are dissatisfied. Politics is a dismal mess. Corruption—in a country where the public sector was once remarkable for its honesty—is growing, and the famed innovative edge is blunting by the week. Reform has stalled in most areas, and the labour market is becoming unbearably tight for many businesses. Amazingly, some construction companies are even importing Finnish workers: they are expensive, but they are skilled and conscientious. The state-run education system is ossified, the private sector flimsy and low-grade.

Kõik peale Ilvese saavad pähe. Building on Success: Estonia needs a brighter government

2 kommentaari:

  1. Aga mulle meeldib eriti konstateering ülemorava kohta: "The prime minister, a cheerful but not terribly impressive ex-mayor called Andrus Ansip"

    VastaKustuta
  2. Jah, võiks ju nentida, et "las (välismaa) koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi", aga nukker on ikkagi. Võibolla on see loomulik (spiraalne) areng, aga riikidega ei tohiks ju nii juhtuda, et "mõrvar tuleb kunagi ikka tapmispaika tagasi" ehk siis sovjetid tulevad 50 aastaga hävitatud ühiskondadesse tagasi. Ka Economist nendib sellise arengu suurt tõenäosust - "But the lesson of the vote is that every ex-communist country from the Baltic to the Black sea lacks a government committed to reforms and, sadly, even Estonia is no longer an exception."
    Muide, laupäevases Postimehes kirjutab Piret Ehin riigist võõrandumisest (Piret Ehin: Kuidas mõõta riigist võõrandumist?) ning sellest, et veerand eestlastest ja kolmandik siinsetest venelastest toetab seisukohta, et «Oleks parem, kui vabaneksime parlamendist ja valimistest ning meil oleks tugev juht, kes võiks kiiresti kõike otsustada.» Sellise seisukoha valguses polegi imestada, miks Ansip ja Savisaar oma ringkondades hääli kokku kühveldasid - ka talupoegadele meeldivad "head" tsaarid.

    VastaKustuta