PRAXIS mõtleb ja kirjutab

Teksti kasutamisel palume viidata sissekande autorile nimeliselt.

22 oktoober, 2006

PRAXIS Wall Street Journali esiküljeloos

1.8 miljonit Wall Street Journali tellijat (lisaks veebist vaatajad) said võimaluse reedel (20.10) lugeda: "Researchers at Tallinn think tank Praxis say the biggest statistical change is that more high-salaried women are having second and third children. "

Sellega viitab Eestis käinud ajakirjanik Marcus Walker oma artiklis 'In Estonia, paying women to have babies is paying off' Marre ja Andrese vanemahüvitise mõju analüüsile. Tolles analüüsis leiti nimelt, et peale vanemahüvitise kehtestamist tõusis teist või kolmandat last sünnitanud naiste seas kõrgepalgaliste osa, näidates võimalikku vanemahüvitise mõju sünnitamiskäitumisele.

WSJ artikli põhiosas (täisteksti saab lugeda nt siit) analüüsitakse erinevate riikide perepoliitikat ja sündimust, Eesti radikaalset muutust peretoetuste osas ning tuuakse mitmeid konkreetseid seiku Eesti naiste sündimuskäitumisest.

Et olulise osa artikli eeltööst nii Eesti tausta kohta kui ka kontaktide otsimisest tegi Marcuse jaoks ära PRAXISe rõõmsameelne kollektiiv, siis võime ilmselt ennast õnnitleda, et oleme suutnud vahendada pisikese Eesti kogemust sotsiaalpoliitika valdkonnas ka suurele maailmale.

3 kommentaari:

  1. Ja siinkohal erilised tänusõnad Andresele, kes pool päeva ajakirjanik Marcus Walterile PRAXISe köögis oma teadmisi Eestist jagas. Lisaks sellele, et PRAXIS ja Eesti Wall Street Journali lugejateni viidi, on Euroopas üks väga palju haritum ja teadlikum ajakirjanik juures :) Hea töö!

    VastaKustuta
  2. Suurepärane töö tõepoolest!

    Mõtlemapanev on aga asjaolu, et maksimaalset emapalka saavad emad on need, kes leiavad, et ilma selleta poleks nad saanud last endale "lubada".

    VastaKustuta
  3. Süües kasvab isu. Rikkuse kasvades kasvavad kulutused... laenud, liisingud. töölt koju jäädes on rahaline kaotus suur.

    VastaKustuta